Zranění Svatého otce se hojí dobře

25.7.2009 

Zatímco městečko Les Combes se připravuje na přijetí poutníků, kteří přijdou na zítřejší polední modlitbu se Svatým otcem, Benedikt XVI. se podrobil kontrole zraněného zápěstí. Do nedalekého letního domu salesiánů byl pro tuto příležitost dovezen přenosný rentgen z nemocnice v Aostě. Jak ujištuje mluvčí Svatého stolce, zlomenina se hojí dobře. Průběh hojení je takový, jaký lékaři předpokládali.
Kontrole byli přítomni vatikánští lékaři, doktor Polisci a doktor Berti, primář z Aosty Manuel Mancini, který Svatého otce operoval, a také prof. Vincenzo Sessa, primář ortopedie nemocnice Fatebenefratelli z Říma, který bude jakožto ortoped sledovat Svatého otce po jeho návratu do Castel Gandolfa a do Říma.

V Les Combes se zítra očekává asi 5 tisíc věřících, kteří se přijdou modlit v poledne se Svatým otcem Anděl Páně. Pro ně bude od 10.30 sloužit mši svatou biskup Aosty, mons. Anfossi a spolu s ním také biskupové Ivrey, Mondovì,Asti a Ventimiglia. V poledne se k modlitbě připojí také arcibiskup Turína, kardinál Severino Poletto.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.