Benedikt XVI. se při procházce setkal s dětmi

23.7.2009 

V Aostě vyrcholí přípravy na zítřejší nešpory se Svatým otcem. Ten mezitím užívá pomalu se krátícího pobytu v chatě u Les Combes. Odtud telefonuje otec Federico Lombardi:

?Včera večer při své obvyklé procházce došel Svatý otec prakticky do Les Combes, kde se setkal se skupinkou dětí v doprovodu maminek a chvíli s nimi hovořil. Byl to moc milý a trochu nezvyklý okamžik, protože jedno z dětí začalo vyprávět, že v blízkém Val de Rem, kde bydlí, v zimě napadne šest metrů sněhu. A Svatý otec na to reagoval se zjevným a přirozeným úžasem: jak se žije s šesti metry sněhu? Bylo to velmi pěkné setkání. Dnešní dopoledne pak trávil Benedikt XVI. jako obvykle. Studoval materiály, které mu včera přinesl kardinál Bertone. Týkají se aktuálních problémů vedení církve, o kterých Svatý otec v tomto období čte a přemýšlí.?

Jak už bylo mnohokrát řečeno, Bendikt XVI. musel kvůli zlomenému zápěstí trochu pozměnit některé své návyky. Zranění je pod kontrolou lékařů a brzy je v plánu kontrola.

?Ano. Dnes byl z nemovnice v Aostě do rezidence Benedika XVI. přivezen lehký přenosný rentgen, který umožní v sobotu ráno provést kontrolní rentgenové vyšetření, jaké je při takových úrazech běžné. Kromě vatikánských lékařů, doktora Polisca a doktora Bertiho, bude kontrole přítomný primář Manuel Mancini, který Svatého otce operoval. Navíc přijede také prof. Vincenzo Sessa, primář ortopedie Fatebenefratelli z Říma, pravidelný spolupracovník-specialista Vatikánského zdravotního střediska, který bude jakožto ortoped sledovat Svatého otce po jeho návratu do Castel Gandolfa a do Říma. Tak bude zaručena kontinuita lékařské péče.?

V Aostě se zatím připravují na zítřejší nešpory...

?Ano, přípravy jsou v běhu. Byly nainstalovány televizní kamery, byly umístěny tak, aby vše snímaly co nejlepším způsobem. Doufejme, že bude hezky a Svatý otec tak bude moci projet historickými ulicemi města za velké účasti lidí. Tak ho bude moci přivítat celé město, i když přímo nešpor se může účastnit jen 400 lidí. Ale ostatním, kdo budou chtít být Svatému otci na blízku a modlit se s ním, i když nejsou přítomni, to dovolí rozhlasový a televizní přenos.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.