Zveřejněn podrobný program Benedikta XVI. v Čechách

3.7.2009 

Dnes byl zveřejněn podrobný program zářijové návštěvy Benedikta XVI. v České republice. Ta je 13. zahraniční cestou jeho pontifikátu.
Na pražské letiště Ruzyně přiletí v sobotu 26. září dopoledne. Cestou na Pražský hrad, kde se setká s politickými představiteli země a v 18:00 bude slavit nešpory v katedrále sv. Víta se zástupci řeholních komunit, se zastaví ještě v kostele Panny Marie Vítězné ? Pražského Jezulátka.
V neděli 27. září, bude Svatý otec na letišti v Brně-Tuřanech sloužit v 10:00 mši svatou. Pak se vrátí opět do Prahy, kde se v 17:15 v Arcibiskupském paláci setká s představiteli Ekumenické rady církví v ČR a v 18:00 ve Vladislavském sále Pražského hradu s akademickou obcí.
Poslední den papežovy návštěvy připadá na svátek sv. Václava, patrona České země. Benedikt XVI. bude při příležitosti Národní pouti ke svatému Václavovi slavit ve Staré Boleslavi v 9.45 mši svatou a také se zde setká s mládeží. V podvečer se pak vrátí do Vatikánu.

Benedikt XVI. je druhým papežem, který Českou republiku v průběhu svého pontifikátu navštíví. Jeho předchůdce, papež Jan Pavel II., do naší země zavítal třikrát, v letech 1990, 1995 a 1997. Papež Benedikt XVI. však naši zemi navštívil ještě jako kardinál Joseph Ratzinger, a to 30. března 1992, kdy pronesl v pražském seminárním kostele sv. Vojtěcha přednášku Aby Bůh byl všechno ve všem: o křesťanské víře ve věčný život.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.