Papež při audienci připomněl děti v oblastech ozbrojených konfliktů

24.6.2009 

Na propuštění všech osob zdržovaných v oblastech ozbrojených konfliktů, mezi nimi Eugenia Vagni, pracovníka Červeného kříže na Filipínách, apeloval dnes při generální audienci na svatopetrském náměstí Benedikt XVI. Během audience papež vysvětloval důvody v pátek zahájeného Kněžského roku. Pak také připomněl 150. výročí zrození myšleny vytvoření Mezinárodního červeného kříže. Kéž je vždy ve středu každého humanitárního úsilí lidská osoba ve své důstojnosti a celistvosti, připomněl papež hnutí na pomoc válečným obětem vzešlé z iniciativy Švýcara Henryho Dunanta. Benedikt XVI. povzbudil mládež, aby se konkrétně zapojila do úsilí této dobročinné organizace.
Svatý otec pak také pozdravil na svatopetrském náměstí přítomnou delegaci OSN, vedenou Radhikem Coomaraswamy, podsekretářem a zvláštním zmocněncem pro děti v oblastech ozbrojených konfliktů. Při té příležitosti papež připomněl všechny trpící děti, které jsou vystaveny strachu, opušťení, hladu, nemocem, smrti: ?Papež je nablízku všem těmto malým obětem a stále na ně pamatuje v modlitbě.?

Katechezi, kterou Benedikt XVI. dnes dopoledne při generální audienci před zhruba 15 tisíci věřícími pronesl najdete ZDE

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.