Papež se modlí za oběti zemětřesení

6.4.2009 

Soustrast obětem ničivého zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy škály, které dnes v noci zasáhlo střední Itálii, vyjádřil Benedikt XVI. Největší škody jsou hlášeny z kraje Abruzzo. Je hlášeno už přes sto mrtvých a padesát tisíc evakuovaných. K dalším evakuacím stále dochází kvůli narušené statice i těch budov, které se nezřítily bezprostředně při otřesech.

Mons. Giuseppe Molinarinu, arcibiskupovi Aquily, která je nejpoškozenějším městem, zaslal Benedikt XVI. telegram. Tragická zpráva, píše se v něm, naplnila duši Svatého otce zármutkem. Papež ujišťuje o svých modlitbách za všechny oběti, a jejich rodinám vyprošuje od Pána útěchu; povzbuzuje všechny kdo se podílejí na záchranných pracích. V závěru telegramu Benedikt XVI. všem udílí zvláštní apoštolské požehnání.
Hovoří mons. Giuseppe Molinari, arcibiskup Aquily:

?My se v těchto chvílích modlíme, protože je třeba svěřit se Pánu. On má v rukách příběh každého z nás, ví vše. Cituji také Ježíšova slova: ?Vlasy na vaší hlavě jsou spočítány a ani jeden z nich nespadne bez svolení nebeského Otce.? Je čas doopravdy uvěřit těmto slovům a plně se svěřit Pánu. Nic jiného nám nezbývá. Všechny také vybízím, aby dbali na pokyny Civilní obrany a dělali vše co je v jejich silách, aby se předešlo dalšímu nebezpečí. V podstatě nám však nezbývá než svěřit se Pánu. Děkuji také těm, kdo už projevili solidaritu a poskytli konkrétní pomoc. Vlna solidarity už se spustila a to nás těší. Děkuji všem.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.