Mons. Radkovský na semináři o komunikačních technologiích v Římě

10.3.2009 

Papežská rada pro sdělovací prostředky pořádá tento týden pro biskupy z celého světa seminář o perspektivách nových komunikačních technologií v církevní komunikaci. Předseda této rady arcibiskup Claudio Maria Celli říká o cílech tohoto semináře:

?Biskupům je dána možnost prohloubit poznání situace, ke které vlivem neustálého technického pokroku dochází v oblasti médií, a také problémů, které se s tím pojí v oblasti pastorace. Papež hovoří o nových technologiích a nových vztazích, ale zdůrazňuje, že je zapotřebí prosazovat také kulturu přirozeného dialogu, respektu a přátelství v plné dimenzi lidského bytí. Biskupové se budou moci zamýšlet nad tím, k čemu dnes na tomto poli dochází a z druhé strany si také ujasnit, jaké je zde místo a povolání církve. Co může dnes dávat a jak vést dialog se světem v tomto prostředí.?

Říká předseda Papežské rady pro sdělovací prostředky arcibiskup Celli.

Semináře o nových komunikačních technologiích se účastní plzeňský biskup František Radkovský, pro kterého digitální komunikační technologie nejsou neznámou veličinou, nýbrž známou a užitečnou pomocí. Sám ji také zejména při cestách plně využívá, např. při četbě breviáře, který se modlí z obrazovky kapesního počítače tzv. palmtopu, který je nepatrně větší než mobil a podstatně lehčí než kniha. Pro posluchače Vatikánského rozhlasu otec biskup Radovský řekl:

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.