Benedikt XVI. se setkal se studenty Papežské Latinskoamerické koleje

19.2.2009 

Benedikt XVI. se dnes ve Vatikánu setkal se členy Papežské Latinskoamerické koleje, která v těchto dnech slaví 150.výročí svého založení. Papež promluvil přibližně ke 150 studentům koleje a jejich představeným. Již od svého založení slouží tato papežská kolej jako formační středisko pro seminaristy, jáhny a kněze. Její studenti ? jak dnes řekl Papež ? ?zde nacházejí ovzduší jednoduchosti, pohostinnosti, modlitby a věrnosti papežskému magisteru?. Toto klima, řekl dále, přispívá k růstu lásky ke Kristu a touze ?sloužit pokorně církvi, hledat slávu Boží a dobro duší?. Benedikt XVI. vybídnul studenty Papežské koleje, aby odvážně následovali evangelium:

?Vy sami jste plodem podivuhodné setby Kristova poselství v dějinách. Papežská kolej umožňuje poznat jiné kultury a rozličné církevní zkušenosti a pomáhá tak, aby jste se stali autentickými Kristovými učedníky a misionáři jeho Slova.?

Benedikt XVI. poukázal na potřebu žít misijní poslání ve věrnosti Svatému stolci:

?Láska a přilnutí k Apoštolskému stolci je jednou z nejdůležitějších charakteristik národů latinské Ameriky a Karibiku.?

Svatý otec v závěru poděkoval Tovaryšstvu Ježíšovu, kterému papež sv. Pius X. svěřil vedení této koleje.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.