Buďte v duchovním spojení s bratry v kontinentální Číně

12.12.2008 

Svatý otec přijal členy biskupské konference Taiwanu, kteří jsou v Římě na návštěvě ad Limina Apostolorum. Svatý otec připomněl 150. výročí evangelizace tohoto ostrova a zdůraznil, že v jednotě, v biskupské kolegialitě je síla, která posiluje k hlásání evangelia. Papež ocenil spolupráci biskupů na šíření Radostné zvěsti mezi nevěřícími i jejich práci na posílení role farností.
Mezi dalšími prioritami biskupů jmenoval kněžskou formaci a průpravu katechetů, která je zásadní také pro posílení křesťanských rodin, které jsou ?domácími církvemi? a místem prvního hlásání Krista. Papež povzbudil biskupy, aby neochabovali v propagování spravedlivého právního řádu a politiky, která chrání posvátnost manželství. Benedikt XVI. se pochvalně vyjádřil také o práci biskupů na podporu migrantů a zdůraznil, jak je důležité zachovat přátelství k bratřím z kontinentální Číny:

?Vy a křesťanští věřící na Taiwanu jste živým znamením toho, že ve spravedlivé společnosti se nikdo nemusí bát být katolickým věřícím a dobrým občanem zároveň. Modlím se za to, abyste jako část velké čínské katolické rodiny byli i nadále duchovně spojeni se svými bratry v kontinentální Číně.?

- řekl Papež v závěru promluvy k taiwanským biskupům

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.