Arménský patriarcha Aram I. navštíví Svatý Stolec

19.11.2008 

Od 23. do 27. listopadu bude Vatikán hostit arménského katholika Kylíkie, Arama I., v doprovodu šesti arcibiskupů a dvou biskupů. 24. listopadu má delegace arménské apoštolské církve na programu modlitbu u hrobu Jana Pavla II. a krátké zastavení před sochou apoštola Arménů, sv. Řehoře Osvětitele, v nice baziliky sv. Petra. Ihned po návštěvě Vatikánské baziliky přijme katholika Arama I. Svatý otec. Součástí setkání bude společná modlitba v kapli Redemptoris Mater. Téhož dne arménský patriarcha zavítá do baziliky sv. Pavla za hradbami, kde navštíví posvátná místa a zúčastní se krátké liturgie.
V úterý 25. listopadu delegace uctí památku arménských mučedníků v bazilice sv. Bartoloměje na Tiberském ostrově a po té, se odebere na slavnostní večeři, kterou pořádá komunita Sant´Egidio.
Ve středu 26. listopadu se katholikos Aram I. v doprovodu asi padesáti věřících Arménů zúčastní generální audience Benedikta XVI.
Vatikánská nóta dále zmiňuje setkání s kard. Walterem Kasperem a návštěvu Urbaniánské university, kde proběhne akademické setkání k poctě arménského pravoslavného patriarchy.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.