Benedikt XVI. přijal nově jmenované biskupy

20.9.2008 

Benedikt XVI. dnes přijal ve Švýcarské sále v Castel Gandolfo nově vysvěcené biskupy, kteří se v Římě účastní setkání, které pořádá Kongregace pro evangelizaci národů. Papež připoměl probíhající rok sv. Pavla:

?Jsem si jistý, že duch tohoto ?učitele víry a pravdy mezi pohany? je přítomný ve vaší modlitbě, ve vašich úvahách a sdílení a osvěcuje a obohacuje vaši pastorační a biskupskou službu. (...) Pavel není jen postavou z minulosti, kterou si s úctou připomínáme. Je naším učitelem, apoštolem a hlásá Krista i nám. Od něj se musíme učit hledět se sympatií na národy, k nimž jsme posláni. Od něj se musíme učit hledat v Kristu světlo a milost pro dnešní hlásání dobré zvěsti. Podle jeho příkladu musíme být neúnavní při překonávání lidských a geografických hranic dnešního světa a nést Krista těm, kdo Mu už srdce otevřeli i těm, kdo Ho ještě nepoznali.?

Svatý otec povzbudil biskupy, aby se ani v těžkých situacích, v nichž často musí svou službu vykonávat, nenechali odradit, náboženskou lhostejností, sekularizací a relativizací hodnot.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.