Přehled hlavních událostí od úterý 9. do pondělí 15. září

8.9.2008 

Ve středu 10. září v 10.30 začíná generální audience Benedikta XVI. v aule Pavla VI.
Před ní v 9.00 se v bazilice sv. Petra se koná pohřeb kardinála Antonia Innocentiho. V závěru obřadu sejde do baziliky také Svatý otec, který pronese krátkou promluvu a udělí požehnání.

V pátek 12. září odlétá Svatý otec na apoštolskou cestu do Francie. Na pařížské letiště Orly přistane jeho letadlo krátce po jedenácté hodině. Po příletu ho čeká uvítací ceremoniál v elysejském paláci, setkání s francouzským prezidentem a státními představiteli. Odpoledne má na programu setkání se zástupci židovské komunity a promluvu na setkání s představiteli kultury v College des Bernardins. Dalším zastavením Benedikta XVI. bude katedrála Notre-Dame, kde povede nešpory pro kněze a zasvěcené osoby a po té před katedrálou osloví mladé lidi.

K hlavnímu setkání s Pařížany dojde v sobotu 13. září, při mši svaté před Invalidovnou. Týž den v odpoledních hodinách odletí Benedikt XVI. do Lurd. Večer tu povede mariánskou pobožnost s tradičním procesím.

V neděli 14. září bude Svatý otec sloužit mši svatou s francouzskými biskupy před lurdskou jeskyní. Po ní se tu také pomodlí modlitbu Anděl Páně a pronese pravidelnou promluvu. Odpoledne se setká s francouzskými biskupy. A v 18.30 se zúčastní závěru eucharistického procesí.

V poslední den své francouzské cesty, na svátek P. Marie Bolestné, 15. září, bude Papež sloužit v Lurdech před bazilikou Panny Marie Růžencové mši svatou pro nemocné. Po poledni pak Svatý otec odletí zpět do Vatikánu.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.