Kalendář akcí Svatého otce pro příští dva měsíce

5.9.2008 

Papežský ceremoniář, mons. Guido Marini, zveřejnil kalendář akcí, kterých se Svatý otec zúčastní v příštích dvou měsících.

Tuto neděli, 7. září, odjede Benedikt XVI. na pastorační návštěvu na Sardinii. Od 10:30 bude sloužit mši svatou před bazilikou Naší Paní z Bonarie v Cagliari.
Od pátku 12. září do pondělí 15. září má Papež v plánu cestu do Francie u příležitosti 150. výročí zjevení P. Marie v Lurdech.
Následující neděli, 21. září, navštíví Benedikt XVI. Albano, městečko sousedící s Castel Gandolfem, kde při mši svaté vysvětí oltář v místní katedrále.
Říjen bude probíhat ve znamení Biskupského synodu. Jeho XII. řádné zasedání Svatý otec zahájí 5. října v Bazilice sv. Pavla za hradbami. Ukončen bude rovněž papežskou liturgií, tentokrát ve Vatikánské bazilice, v neděli 26. října.
Ve čtvrtek 9. října Benedikt XVI. připomene eucharistickou slavností v Bazilice sv. Petra 50. výročí smrti papeže Pia XII.
V neděli 12. října proběhne od 10 hodin na Svatopetrském náměstí kanonizace blahoslavených Kajetána Errica, Marie Bernardy Bütler, Alfonse od Neposkvrněného početí a Narcisy od Ježíše Marillo Morán.
Mariánský měsíc říjen oslaví Benedikt XVI. pastorační návštěvou na poutním místě P. Marie Růžencové v Pompejích v neděli 19. října.
Památka věrných zemřelých letos připadá na neděli. Svatý otec proto bude sloužit obvyklou zádušní mši za kardinály a biskupy zemřelé v uplynulém roce až v pondělí 3. listopadu, ve Vatikánské bazilice.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.