Misionář nepřináší sám sebe, nýbrž Ježíše

2.7.2017 

Vatikán. Pokud věřící lid přijímá kněze s láskyplnou vírou, jejich vztah je onou číší studené vody, o které mluví dnešní evangelium (Mt,10,37-42), řekl papež František před pravidelnou nedělní modlitbou Anděl Páně. Římský biskup z okna své pracovny v Apoštolském paláci oslovil poutníky, kteří jej navzdory letnímu horku očekávali na Svatopetrském náměstí.

”Ježíš vyzdvihuje dvě zásadní hlediska v životě misionářského učedníka – prvním je skutečnost, že jeho vztah k Ježíši je silnější než jakákoli jiná vazba, druhým pak fakt, že misionář nepřináší sám sebe, nýbrž Ježíše, a jeho prostřednictvím lásku nebeského Otce. Tyto dva aspekty jsou propojeny, protože čím více se Ježíš stává středem učedníkova srdce a života, tím více se učedník otevírá Ježíšově přítomnosti”.

PLNÉ ZNĚNÍ papežovy promluvy je ZDE.

Po hlavní promluvě papež František obrátil pozornost k situaci ve Venezuele:

”Drazí bratři a sestry, Venezuela slaví 5.7. Den nezávislosti. Ujišťuji její drahý národ o své modlitbě a vyjadřuji blízkost rodinám, které ztratily své potomky v pouličních manifestacích. Vyzývám k ukončení násilí a hledání pokojného a demokratického řešení současné krize. Kéž se Panna Maria z Coromoto přimlouvá za Venezuelu!”

Po společné mariánské modlitbě Anděl Páně Petrův nástupce všem požehnal.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.