Papež František požehnal domovy dvanácti rodin v Ostii

19.5.2017 

Papež František se dnes odpoledne vydal do Ostie, aby na znamení své blízkosti rodinám žijícím na římské periferii požehnal domy několika z nich – informuje sdělení tiskového střediska Svatého stolce. Vysvěcení a požehnání domovů ve velikonoční době je běžným zvykem ve všech italských farnostech.

Před dvěma dny P. Plinio Poncina z farnosti Stella Maris, jedné z šesti, které v Ostii jsou, vyvěsil na sídlišti na vstupní dveře rozpis s informující, kdy přijde byty požehnat. Nájemníky však čekalo velké překvapení, když dnes otevřeli dveře, stál za nimi papež František. Jak informuje tiskové sdělení, papež takto požehnal dvanáct bytů (v domě na Piazza Francesco Conteduca 11). S jejich obyvateli krátce promluvil a jako dar jim zanechal růženec.

Františkova cesta do Ostie, která je sice oficiálně přímořskou součástí italského hlavního města, ale se svými sto tisíci obyvateli tvoří de facto samostatné město, má být pokračováním tzv. „pátků milosrdenství“ nedávno zakončeného Svatého roku, během nichž papež konal různá gesta inspirovaná duchovními i tělesnými skutky milosrdenství.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.